dimecres, 25 de desembre del 2013

14. BON NADAL!

Des del V(B)ell Nou Poblenou, vull desitjar-vos un Bon Nadal! 

Avui, dia de Nadal, he pensat que seria bo posar en el blog les nadales que he fet enguany, són fetes per repartir entre els amics, coneguts i saludats. A tots els que he vist els he donat una en mà, i als que no he vist, gràcies a la tecnologia, puc fer-vos-les arribar digitalment.

Com cada any, he buscat un motiu, en aquest cas he decidit posar fotografies meves d'imatges d’aigua i de llum crepuscular, així les fotografies són fetes en espais que m’agraden i que visito més o menys sovint. Totes elles tenen a veure amb els ocells, en aquests indrets n’hi ha molts i m’agrada mirar-los, seure en un aguait i deixar vagar la mirada per una natura lliure i salvatge és un dels plaers que més gaudeixo i no cal ser científic per fer-ho. Abans, en la meva vida, quan treballava em servia per oblidar el dia a dia, i ara em serveix pel gust de fer-ho.

Els poemes, haikus,  són de na Joana Raspall, en l'any del seu centenari i de la seva mort. Els trobo subtils, dolços i també molt encoratjadors, triar-los ha estat una llarga estona de fruir llegint. Algú pot dir que també és l’any Espriu, però els seus poemes no els trobo adequats per nadales, més aviat, per protestar i aixecar la veu davant de Sefarad.

Voldria destacar el haiku següent, de na Joana Raspall:


A una altra terra
pretenen arrelar-me
les lleis dels altres.

La felicitació en sí, només és el reflex del que ens espera el 2014, molta incertesa, a la que cal encarar-nos amb coratge, i molta il·lusió, ben semblant a la que ens diu el calc d'en Mas a Polònia. No ho he posat però també us desitjo salut i pessetes, i sobretot amor, repartiu i rebeu petons i abraçades a dojo, durant els propers dotze mesos i sempre.

Bé, ara només queda ensenyar-vos les meves nadales:

1. Estany del Cortalet. PN Aiguamolls de l'Empordà.

2. El Dique a la mer. La Camargue. 

3. El Riet Vell. Delta de l'Ebre.

4. Aguait de les Gantes. PN Aiguamolls de l'Empordà.

5. Punta del Fangar. Delta de l'Ebre.

6. Pas del riu. Delta de l'Ebre.

Espero de veritat que us hagin agradat, i que potser fins i tot n'heu imprès alguna i l'heu penjada del vidre de la porta, amb totes les altres que de ben segur heu rebut. Repeteixo, que tingueu un Bon Nadal i un prosper any 2014.

                                                      Joaquim Surribas (desembre 2013)

Com ja he dit les fotografies són fetes meves, al Delta de l'Ebre, als Aiguamolls de l'Empordà i una d'elles a La Camargue.


2 comentaris:

  1. Gràcies per les teves felicitacions, Encara que sigui passat el Nadal, et desitjo un bon any per a tu i per a tots els teus familiars.

    ResponElimina